..Bidden, ..Ontvangen en Geven

Project vissers van mensen is onstaan in 1994 om vanuit een groot verlangen, tesamen met anderen, de blijde boodschap van Jezus Christus te verkondigen in woord en daad!              

Na een lange periode van het intens zoeken naar God's wil in de nachtelijke uurtjes, zijn we begonnen om met broodjes en koffie de met name dak en thuislozen te helpen in de roze buurt in Amsterdam. Later zijn wij de bouwkeet die ons werd geschonken, na een grote verbouwing, gaan gebruiken om in het centrum van Amsterdam de mensen in nood te helpen. Op meerdere plekken in en rond het centrum hebben wij jaren gebruik van de bouwkeet gemaakt om zo een aanloop plek te zijn waar mensen die daar behoeften in hadden konden komen. Voor velen om een lekker bakkie cappucino te halen met een lekker broodje erbij om de honger te stillen andere om een luisterend oor te vinden en een goed gesprek te hebben.  Zo hebben wij ook regelmatig mensen kunnen helpen een uitweg te vinden uit hun hopeloosheid. Na de bouwkeet werden wij gezegend met een grote bus die wij lange tijd hebben ingezet net als de keet. Tevens zijn wij de bus gaan gebruiken voor de reizen naar Roemenië. Rond het jaar 1996 zijn we hulptransporten gaan maken naar Roemenië met o.a de legertruck. Daarbij organiseerde wij  "open reizen" zodat mede geloofsgenoten de mogelijkheid hadden om mee te reizen om zodoende tezamen een helpende hand te bieden aldaar. In samenwerking met een kerk uit Oradea hebben we lange tijd door Roemenië getourd. Met een grote groep Roemeense jongeren trokken wij dan door het land om zo het goede nieuws bekend te maken. Sinds 2001 werd de legertruck vervangen door onze scania die veel meer mee kan nemen wat betreft de noodzakelijke hulpgoederen. Tot op "de dag van vandaag" word de scania nog ingezet om hulpgoederen over te brengen.

Gedurende de afgelopen jaren is er een hoop veranderd zo ook binnen het werk van het project.   Wij leven immers in een wereld die voortdurend veranderd. Mensen vallen af.... en nieuwe mensen komen erbij. Regelementen waar we mee te maken hebben ivm verkeer en voertuigen..etc.

Zo ook zijn wij sinds november 2012 o.a eigenaar geworden van een stukje grond (zie foto hieronder) met twee oude stallen erop. Eén van de stallen hebben wij omgebouwd voor de opslag van de hulpgoederen en de andere zijn we aan het ombouwen tot een werplaats. In de zomer van 2013 hebben we aardig lopen timmeren en heb ik denk wel twee weken op het dak gelegen om het waterdicht te maken.

...stap voor stap maken we progressie....
......wat ooit een stal was hebben we omgebouwd tot een keuken waar wij onze gasten kunnen verwelkomen en de behoeftigen magen kunnen vullen......
......van boerenstal naar een sanitair met een ruimte voor ontvangst en mogelijkheid om alle kleding te wassen.....Praise to God !!!