Van ''Vast'' en ''Help'' naar ''Verder Geholpen!''

€13.000 gedoneerd!!!!

Ons Oostenrijks dilemma is geworden tot een hemelse zegen!! 

Vrijdag 17 oktober:

Lieve mensen! Morgen komt Pieter weer thuis! De reis is vruchtbaar geweest. Het moeilijke begin is ons tot zegen geworden en de periode in Roemenie zelf is ronduit goed geweest. Piet heeft een jong echtpaar van 26 met 5 kinderen(!!) kunnen helpen door de man van het gezin voor zich te laten werken en de laatste dag heeft ook zijn vrouw geholpen met wat schilderwerkzaamheden. (u ziet de jongedame op de foto aan het werk en haar man op een bank!) 
Verder heeft de hele week Calin voor Pieter gewerkt en is daarmee geholpen zijn huisje verder te bouwen!! :)
De trailer is uitgeladen en wij verheugen ons erop om eindelijk met de loods aan de gang te gaan om de hulpgoederen te sorteren en uit te delen! Een klein deel zal, met toestemming van de gevers, verkocht worden om zelfvoorzienend te blijven. Uiteraard blijft het overgrote deel gebruikt worden voor de aller armsten! 

De terugweg is zonder problemen verlopen. Piet is over Hongarije, Slowakije, Tjechie en Duitsland gereden en rijdt morgen de laatste loodjes. 
Het was een spannende periode. Waarin ik persoonlijk heb gehuild, gelachen, mij heb kunnen verblijden en weer uitkijk naar de volgende trip waarin ik wel mee zou kunnen! 

Nogmaals hartstikke bedankt voor alle meelevers, -bidders, donateurs en mensen die op wat voor manier ook hun bijdrage hebben geleverd aan het slagen van deze zendingsreis!

Ik zal dit deel van de website weer onderaan de hoofdpagina en subpagina's zetten, zodat het niet meer het eerste is wat u op de website ziet. 

Met veel liefs, Natasja Vermoten! 

PS. Ik heb nog wat foto's toegevoegd aan het blog! 

 

Zondag 12 oktober: 

Vrijdag hebben we er weer €350 erbij gekregen, waardoor we nu ruim aan de 13.000 zitten! Het verbaast mij in alle blijheid! Mensen blijven geven, ondanks dat ze eerst het bedrag op de website zien voordat ze op zoek ''moeten'' naar het IBAN nummer! En zodoende blijft ons werk gesteund, ook na deze trip!

Na een halve week hard gewerkt te hebben, lag er vandaag de gebruikelijke rustdag in de planning. Pieter heeft deze week de (kan jaartje ouder of jonger zijn) 20-jarige Calin bij de hand  genomen om voor hem aan het werk te gaan. Ik ken Calin en zijn gezinnetje persoonlijk uit vorige reizen en weet dat hij een harde werker is die vorig jaar begonnen is met het bouwen van zijn eigen huisje. Calin probeert, ondanks zijn leeftijd, op deze manier zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw Rodica (zelfde leeftijd!) en hun drie(!!) kinderen te onderhouden. Het is een rustige, bedachtzame jongen en zoals bij veel Roma's zal hij al heel wat meegemaakt en gezien hebben. Maar toen Pieter zei dat hij met Calin aan de gang ging, wist ik dat het goed zat. 
Vandaag was het Pieters beurt om met Calin op pad te gaan én dat was naar het Gipsy kerkje waar Calin heengaat. Piet heeft hier wat contacten kunnen maken en met de voorganger kunnen spreken over de nood in zijn dorp en in de kerk. 
Een andere kerkganger is uitgenodigd om morgen voor Pieter te werken zodat hij wat geld kan verdienen, deze man blijkt in België muziek te hebben gemaakt (voor supermarkten, zoals wij ze ook vaak zien in NL- heb geen oordeel, maar probeer een gesprek aan te gaan!) en zodoende een klein beetje Nederlands te spreken. De communicatie is en blijft soms lastig. Ondanks dat ik zelf wat Roemeens beheers, probeert Pieter zich uit ten voeten te maken met Engels en lang niet alle Roma of Roemenen spreken dat! Toch maakt hij zich wonderlijk genoeg met handen, voeten, beetje Duits, Engels en Nederlands met hier en daar een woord Roemeens aardig duidelijk. (Grijns!)

Maar zoals ik eerder al geschreven had: er is ook een tijd van plezier. Pieter en Calin hebben er vandaag een kano bijgepakt. Zo een 100 meter voor ons terein is een rivier die alom bekend is in de regio. Zomers komen er behoorlijk wat mensen af om er te zwemmen, te BBQ-en en te voetballen. De locatie waar we zitten is ideaal! Vandaar dat we vanuit Nederland een aantal kano's hebben meegenomen om die in de toekomst te gebruiken voor onze visie/missie in het werk creeëren en om zelfonderhoudend te kunnen zijn. Tot die tijd genieten we er ook zelf van! Ik heb zo een vermoeden dat dit de eerste keer was dat Calin uberhaupt in een kano heeft gezeten!
Na de kanotocht heeft Pieter met de Scania wat kleren naar Calin gebracht. (als extra bovenop zijn salaris) Na de kerkdienst (nog voor de kanotocht) heeft Pieter Calin's gezin ontmoet en zijn huisje bekeken. 
Het huisje is alles behalve winter klaar. Het dak is nog niet af en het ''fornuis'' (wij kennen ze als ouderwetse stoof) dient tevens als kachel. (kunt u zien op de foto's)
Maar: ik heb bewondering voor deze jongeman, die maar niet lachend op de foto te krijgen is. Welke twintiger in Nederland kan zeggen dat hij zijn eigen huis heeft gebouwd?! Wederom een oordeel over Roma's wat onderuit gehaald kan worden. Ze zijn echt niet allemaal lui! De vlijtigheid van Calin heeft mede als oorzaak omdat de Roma gezinnen soms wel met 10 mensen in een huisje wonen ter grote van een gemiddelde Nederlandse huiskamer. Ik weet dat het Calin zijn wens was om iets te bouwen voor zijn eigen familie! Knap he!

Terug op het werk :) Morgen zal Pieter met Gods genade de trailer met hulpgoederen gaan lossen met 4 andere mensen. Dit gaat in de opslag en wordt ter zijner tijd gesorteerd en met wijsheid en naar nood uitgedeeld. Ik zie u bijna denken -maar de nood is er nu toch ook!- Dat klopt... En in het verleden was het ook zo dat wij ''het uit handen gaven'' en plaatselijke bevolking/vrienden de goederen lieten uitdelen. Helaas moesten wij concluderen dat het niet altijd op de goede plek terecht kwam en daardoor zijn wij overgegaan tot de opslag. Uiteraard is dit niet het meest ideale, we zijn dan ook naarstig op zoek naar een betrouwbaar iemand die voor ons de goederen weg kan geven! Deze hebben we even gehad, alleen wederom helaas... Hulpgoederen hebben soms een eigenaardige uitwerking op mensen. Vandaar dat wij hier -tot nog toe- zelf overzicht op willen houden.
Morgen staat er ook het beletteren van onze trailer op de planning. Zoals op donderdag 9 oktober geschreven: ''Humanitarian Aid'', om herkenbaarder te zijn bij de grenzen en op de weg. In de toekomst willen we (zoals op meerdere trailers) er een bijbels beeltenis op schilderen. 

Woensdag verwacht Pieter weer te vertrekken. Een dag eerder dan dat hij normaal op pad zou gaan. Dit omdat de reis nu een dag langer zal duren. Oostenrijk ligt niet langer op onze route. Niet alleen omdat wij dat niet willen, maar ook omdat het schijnbaar niet meer toegestaan is. We zullen in het vervolg de landen Hongarije, Slowakije, Tjechië en Duitsland ''aandoen.'' 
En ik zal blij zijn als ik zaterdag mijn echtgenoot weer thuis heb! 

Tot zover. Gods zegen!

Donderdag 9 oktober:

Inmiddels is Piet lekker gesetteld. Hij is gisterochtend aangekomen in ons Beloofde Land. (Tara Promisa!) Zoals u op de verdere website kunt lezen betekent ''aankomen'', het arriveren op onze campingsite, die tegen onze twee gebouwen aanstaat van waaruit wij werken. Onder kopje ''Visie'' kunt u lezen wat wij hier precies doen. Voor nu en deze reis: mede door de enorme financiele zegen heeft Pieter vandaag de electriciteit aan kunnen vragen in een nabijgelegen dorp (Salonta) voor onze gebouwen en deze wordt maandag aangelegd! (Er staat een electriciteitspaal tien meter voor ons pand, zal dus wel gewoon een dikke kabel door de lucht zijn, haha!) 

Het is altijd een grote vreugde om Roemenie binnen te rijden en ons terrein weer ''veilig en wel'' aan te treffen, geen schade's, geen enorme plunderingen, wat wildgroei, maar alle voertuigen en caravans in orde. We boffen dat we tegen een (bevriend) verzorgingstehuis aan staan, waardoor er voortdurend toezicht is!
Pieter heeft een week extra vrij genomen van zijn werk en zal komende week wat praktische zaken aan gaan pakken. De oplegger die deze reis is meegegaan naar Roemenie heeft nog wat reclame van de vorige eigenaar (of die daarvoor) op de achterkant staan en om nog meer vertraging en problemen te voorkomen laat Pieter deze opknappen in de week dat hij nu in Tinca zal zijn. De bedoeling is dat er zo ie zo op beide zijkanten van de oplegger ''Humanitarian Aid'' komt te staan, zodat we bij de grens overgang van Hongarije niet in een (soms wel kilometers!!) lange rij vrachtwagens aan hoeven te sluiten. Over het algemeen hebben hulpgoederen voorrang (ook een lege truck) en dat scheelt waarschijnlijk een volle dag (of 2!) wachten! Ook gaan alle banden even van de trekker om de ophanging erachter in de teer te zetten en zo beter weerbestand te maken. 
Piet huurt hier Roemenen en/of gipsy's in een moeilijke situatie voor in, zodat ze wat geld kunnen verdienen. Een normaal Roemeens salaris is €12,- per dag en eigenlijk geldt de regel dat je betaalt naar werk en ''kracht.'' Los daarvan is het belangrijk om samen wat te eten met ''je personeel'' en uiteraard gewoon plezier te maken! Het is fijn ook hierin een voorbeeld van Jezus te mogen zijn. Wees een leesbare brief gebiedt Hij ons. En dat trekt altijd mensen aan die graag met Pieter samen werken. 

Nog dagelijks komen er giften binnen, wat ons blijft verwonderen. Je zou zeggen dat als mensen de website zien (want dat is het enige waar ons IBAN op staat) zullen denken: Oh, die hebben genoeg! Maar niets is minder waar. Er is in anderhalve dag alweer bijna 1000 euro bijgeschreven.
Dit zet ons erg te denken. Wij bidden God al jaren of hij deuren wil openen zodat we vaker voor een langere tijd in Roemenie kunnen zijn. Dit om ons werk concreter te maken, meer te kunnen doen aan de economische situatie en om zorgvuldig de hulpgoederen aan de juiste personen uit te delen. Iets waar we ook echt ons hart op hebben gezet is om een actieve band en communicatie met de kerken (van alle orgine!) te onderhouden, zodat de hulpgoederen mede via de kerken verspreid kunnen worden. Dit ''ontlast'' ons, maar is bijbels gezien zéér wenselijk. Kerken in Roemenie weren, ondanks hun christelijke status, nu toch vaak de allerarmste, met name de zigeuners, omdat zij ''uitschot'' zijn. Het is zo gecultiveerd in het Roemeense denken dat deze mensen niets waard zijn en hun ''eigen'' kerk behoren te hebben, dat ze volledig het doel van Jezus liefde missen. Helaas, en eerlijk = eerlijk, vaak onbewust. Puur en alleen door de indoctrinatie van generatie op generatie. 
Wij zijn blij een onderdeel te zijn om op zijn minst in Tinca, hier een nieuwe bewustwording aan te wakkeren, waardoor kerken de mogelijkheid aangeboden krijgen om WERKELIJK hulp te verlenen. Door middel van het aanreiken van hulpgoederen én daarin een nieuw denken tegenover de zigeuners/roma's.

Maar... U raadt het al.. Dit soort projecten vragen investeren, netwerken en tijd. En.. Geld om te kunnen blijven. Dat laatste is nu het minste 'probleem'. 
Bid u mee, zodat God ons duidelijk maakt wanneer we de stap mogen nemen om langere tijd in Roemenie te verblijven? (d.m.v opzeggen baan etc.) 

Uw giften wakkeren dit soort verlangens alleen maar meer aan. Ze worden concreet! En Ik: Schrok Me Rot, toen Pieter grapsgewijs sms'te dat hij niet meer terug kwam! :-) 
Binnenkort weer een update! 

Maandag 6 oktober: 


Wauw, wauw en nog eens wauw! Mijn man Pieter en ik, (Natasja) zijn diep ontroerd... 
Waar afgelopen donderdag/vrijdag onze noodkreet de wereld in werd geholpen (mede door RD, GNR en social media) zijn we nu ruim 12.000 euro verder!!

Wat geld betreft echt een enorme zegen! Meer dan dat!! Maar geestelijk, emotioneel en praktisch gezien een intense verwondering, dankbaarheid, bemoediging en diepe vreugde!
Allen die gebeden, gegeven en meegedacht hebben, onze oprechte dankbaarheid...
Eigenijk hebben we er niet zoveel woorden voor, we zijn overweldigd door de steun!

Zoals de laatste updat van 3 okt. liet weten, was Pieter weggesleept en stond hij bij de Scania garage in Wenen. Pieter moest noodgedwongen het weekend in Wenen verblijven zodat maandag de reparatie hervat kon worden. Doordat vrijdagavond laat de teller van giften al op 3100,- kwam te staan was de bemoediging groot en was het wachten ook niet zo erg(erlijk...)
Mijn verwondering vandaag was groots(!!) toen er rond 12 uur vanmiddag al ruim 8000 euro op de rekening stond en de vreugde compleet toen ik rond 14.00 bericht kreeg dat de wagen klaar was voor vertrek!! Hij kreeg wonderlijk genoeg direct de papieren mee van de politie. 
De totale kosten van reparatie zijn uitgekomen op €2436,- Plus de €1000,- wegsleepkosten.
Veel geld. Maar slechts een schaduw in het licht dat jullie aan giften over ons hebben uitgestort! 

MAAR... Jullie (net zoals wij...) dachten zeker dat het verhaal hier ten einde was?! Eind goed, al goed! Nou!! Was dat maar zo! De uitdaging gaat verder...
Allereerst kreeg de tachograaf (uren registratie, verplichting voor chaffeurs ter controle of ze niet te lang rijden) plotseling een eigen wil en besloot ermee op te houden. Aangezien Pieter twee rechterhanden heeft ging ik er vanuit dat hij dit zelf zou maken. En inderdaad. Nog geen anderhalf uur later de tacho gemaakt. Op het moment dat Pieter startklaar staat verschijnt er een nieuwe politieheld bij onze Scania.
''Meneer mag ik uw papieren even zien?"
(Hilarisch natuurlijk, we hadden ze net terug!) 

Wat blijkt... Pieter kreeg te horen dat de Scania niet bevoegd was (vanwege zijn Euro 0 status - oude wagen - veel uitstoot) om Oostenrijk door te rijden.
Er zou al vanaf 2008 een maatregel gelden dat oude wagens geweerd worden. (uuhh, 2008 meneer EN daar komt u nu mee?!) 
Pieter werd vriendelijk, doch dringend verzocht het land te verlaten zoals hij binnen was gekomen om vervolgens over Slowakije en Tjechie de reis te hervatten.
Conclusie: nabije politiebureau weet van niks. ''Uh meneer, tja... dan mag u niet doorrijden...'' 
Pompstationnen die ons vignette (tol) laten betalen door middel van een laadsysteem (vergelijkbaar met OV chip) weten van niks... Alleen oom agent. Die... net als zijn standvastige collega's van afgelopen week stevig op zijn strepen staat! Zucht, zou ik bijna zeggen. Pieter kan nu (gelukkig niet helemaal!) een stuk terug Oostenrijk in, daar afslaan om een nieuwe route te vinden. Ach... Een uitdaging, zo zien we het maar ! 
Typisch niet... Precies een week geleden aangehouden. We hebben er geen woord over gehoord. Werkelijk niemand, agenten, ambassade, garagehouders, afnemende pompen, vertelde en wist over deze regeling... 

Maar we (Pieter en ik thuis!) vervolgen de trip in blijde toestand! Opgewekt, gesterkt en jazeker, God lovend!
Weet U, als je in God gelooft, dan geloof je ook dat er een tegenstander is... Inmiddels hebben wij geen twijfel meer dat deze weerstand trucjes van de boze zijn om het werk van God te belemmeren.
Leuk? Nee! Maar dit laatste pesterijtje, waarin een overheid zich laat misleiden en verleiden tot corruptie, verdeeldheid binnen eigen corpsen en wanbeleid, daar heeft God, middels jullie steun, laten zien dat Hij groter is! 
Hij maakt het mogelijk dat we door kunnen! Door uw steun, is de omweg geen probleem! Door uw steun, kunnen wij buiten deze kosten, in Roemenie in een ietwat versneld proces verder met ons werk. (bijvoorbeeld electra aanleg in ons pand waar we de hulpgoederen opslaan!!) Door Gods liefde, gelovig of niet, werd u gebruikt ons te steunen! 

En dat verblijd... En dat zet door. Houdt stand: zoals de bijbel zegt. 
Pieter wil dat ik toevoeg: 'Lieve mensen, dat wat jullie aan mij hebben gedaan, hebben jullie aan Jezus gedaan!! Ik ga nu verder, ook al is het met een omweg, een hartelijke groet en ik bid jullie allemaal Gods zegen toe!'

Nogmaals dank. Dankt u God met ons mee voor dit fantastische wonder? 
Op de subpagina kunt u wat foto's zien.
U wordt op de hoogte gehouden van het verloop :) 

********************************************************************************************************************************

Vrijdag 3 oktober - 


Wat een onvoorstelbare zegen! Inmiddels is er 3100 euro aan giften binnengekomen! Wat een genot was het voor mij, als thuisblijver, om, om de zoveel uur een berichtje van mijn klussende man binnen te krijgen dat er weer wat binnenkwam op de bankrekening van ons project! Een groot deel van de kosten zijn al gedekt!

Nadat Pieter gister is weggesleept richting de garage, begon vanochtend vroeg het klussen aan de wagen. Samen met de werknemers van de betreffende Scania dealer is Piet aan het sleutelen gegaan om aan de Oostenrijkse eisen te voldoen. De banden zijn tot tweemaal verwisseld, (ze gooide er in eerste instantie nog oudere onder dan dat er onder zaten, om vervolgens tot de conclusie te komen dat zelfs die banden hun eigen keuring niet zouden halen!) er zijn twee(!?) nieuwe balgen onder gemonteerd en na veel en lang zoeken is de zogenaamde -weggevaarlijke- lekkage gevonden bij het motorblok. Aan het eind van de dag leek het er dan eindelijk op, -na mate de giften binnen stroomden en ons hart verheugden- dat mijn echtgenoot de weg naar Roemenie vanavond nog kon hervatten. Totdat... men ontdekte dat de oliekoeler nog een lek heeft. In eerste instantie een dikke zucht... ''Is het dan nog niet klaar?!''

Dit betekent dat Pieter het weekend moet overnachten voor de garage om maandag de laatste hand aan onze ''Scaan'' te leggen. Het lijkt erop alsof onze trouwe trekker straks nog nooit zo ''groen'' is geweest. (dit beinvloed ook de rekening, maar we blijven verrast worden!) 

Feit is dat al onze weldoeners en meedenkers ons een enorme boost hebben gegeven. Wij danken God voor dit financieel wonder en geloven dat dit nog niet het einde is. De grootste kostenposten van de reparaties en de wegsleepactie zijn gedekt, maar er wacht ons nog een ontzettende corrupte bekeuring van de Oostenrijke overheid voor onze ''overtredingen'' (die we overigens nog steeds niet duidelijk hebben en krijgen) en moeten óók nog steeds in Roemenie aankomen en weer terug naar huis. 
Maar toch... Voor mij is vandaag het bijbelvers Romeinen 8:28 weer gaan leven als vaker in een moeilijke tijd; ''Want Hij doet Alles ten goede keren, voor hen die Hem liefhebben, overeenkomstig Zijn wil.'' (ik snap nu waarom ik thuis zit.... er moest hier een heel hoop geregeld worden!)  
God zegent, Hij zegent ons door de handen van een ieder die geeft en Hij zegent degene die geven door hem tegemoed te komen wanneer het hun zwaar te moede is. 

Maandag zullen de kostenposten zo goed als duidelijk zijn (los van de boete) en zult u weer een update via de website kunnen lezen wat er binnen is gekomen en hoe de reis verder verloopt. Uiteraard houden we de donaties bij, om niet alleen U ervoor te danken, maar bovenal onze Heer die precies weet wat Zijn kinderen nodig hebben! 
Fijn weekend! 

Uiteraard wordt elke gift die ''buiten'' de reparatie valt benut voor ons werk in Roemenie! 
Wij hebben betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan! 

********************************************************************************************************************************

Afgelopen vrijdag (29 sept) zwaaide ik mijn echtgenoot Pieter en onze trouwe Scania uit voor een zendingsreis naar Roemenie. Eigenlijk baalde ik een beetje: normaal gesproken zou ik meegaan op onze missies naar het Oostblok. Helaas wegens omstandigheden en vakantiedagen zat dat er voor mij deze trip niet in...

Maandag kreeg ik een verontrustend bericht van Piet dat hij in Oostenrijk voor een technische keuring van de weg was gehaald en dat één van de politie ambtenaren een tig tal ''defecten'' aan onze wagen zag. Vier banden zouden versleten zijn, de balg (vering) zou afgekeurd zijn en dit samen met een kleine olielekkage degradeerde onze Scania trekker tot een gevaar op de weg volgens de beste man! In Oostenrijk hanteren ze dermate strengere regels dan in Nederland, dat elk realisme onder je wielen vandaan geslagen wordt... Want: de EU regels behoren standaard te zijn in elk land!


Er mocht geen meter meer gereden worden, papieren werden ingenomen.
Zelfs het feitelijke gegeven dat onze wagen goedgekeurd is in Nederland, rijdt als een zonnetje en we maar 1 uur van de Hongaarse grens af staan mocht niet baten! 

Uiteindelijk is het op het moment van dit schrijven donderdag. We hebben de Ambassade aan de lijn gehad in Oostenrijk, deze kan/wil niets doen. We hebben de RDW gebeld en deze erkent dat het een zéér vreemde zaak is, maar kan/wil niets doen. Politie NL stond mij niet eens te woord en een aanschouwende agent in Oostenrijk adviseerde Pieter gewoon door te rijden. (Zonder papieren, huh?! Zie: illigaal, gevaarlijk en alsnog gepakt worden!) 

Omdat wij de reizen uit eigen zak betalen is er altijd een minimaal budget om naar en van Roemenie te rijden. We betalen veel aan tolwegen en ons oudje houdt wel van een flinke slok Diesel. Maar we hebben het er voor over. God geeft de opdracht de armen, weduwen en wezen te helpen en uiteindelijk is zegenen altijd de grootste zegen op zichzelf! 

Vanwege ons budget zijn er vele afwegingen de revue gepasseerd. Vrachtwagenchaffeurs op de parkeerplek leefde mee, dachten mee, boden geld en zelfs water aan. Sommige bedrijven belden hun baas en Nederlandse bedrijven probeerden via vrienden ook oplossingen te zoeken. Maar niets leverde wat op. 
Wegslepen en garage zou, afgaande op eerste indicatie bij elkaar 3000/4000 euro kosten. Gezien het nulpunt op de rekening niet eens een optie. Maar.. Vandaag heeft Pieter een Scania dealer benaderd en deze is bereid om tussen de 1500/2000 (exclusief BTW) de Scania te voorzien van nieuwe banden, een balg en het verhelpen van de lekkage. Hij keurt hem, maakt hem ''legaal'' voor de politiehelden in Oostenrijk en we kunnen door. Feitelijk. Want bovenop de reparatiekosten, komen de sleepkosten (zie foto) ook +/- €1000,- contant.

We zijn morgen ruim €2500 lichter. En geen stap verder. Met het kleine krediet op de rekening van project Vissers van Mensen is een aanloopje richting Roemenie mogelijk. 
Maar dan is echt het geld op!

Er staat in de bijbel: Help gelovigen die tegenslag lijden. Normalite vragen we er nooit om en geloven wij dat God voorziet op de juiste tijd. Ook vandaag en komende week blijven wij hieraan vasthouden, maar dit keer met een oproep aan de mensen die wij bereiken...
Tot die tijd, daarvoor en daarna behouden wij onze blijdschap en houden we vast aan ons doel om Roemenie met dit transport te bereiken!

Uw kunt uw gift overmaken op: NL19INGB0007232289 o.n.v Project Vissers Van Mensen.

 

Mocht U niets over kunnen/willen maken, help dan mee met de Crowd Funding door deze pagina op uw Social Media te delen en help ons de grens over!

Met Dank aan het Reformatorisch Dagblad wat vrijdag 3 oktober een artikel betreft bovenstaande plaatst. (http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/hulptransport_roemenie_gestrand_in_oostenrijk_1_859262)

En dank aan GrootNieuwsRadio voor de aandacht die zij aan ons probleem hebben besteed!

God zegent U!